Olin eilen häissä lasten kanssa. Yli nelikymppiset ystäväni meni naimisiin. Molemmilla on lapsia "edellisestä elämästä". teini-täysikäisiä yht. 3kpl. Miehen tytär oli juhlissä, mutta ei ollut juhla-asussa ja oli kokoajan poissa juhlatilanteista sivuhuoneissa. Morsiammen lapset eivät oleet tulleet koko juhlaan. Olin surullinen pariskunnan puolesta.

Minusta olisi todella kurjaa, jos lapseni eivät hyväksyisi uutta suhdettani. Jos sellainen siis olisi. Minä ainakin yritän kasvattaa lapset ajattelemaan niin, että voi iloita toisen puolesta ja on tärkeää, että saa kokea rakkautta ja onnea, hyväksyntää jne...

Kun ei tässäkään tapauksessa ollut kysymys siitä, että edellinen suhde olisi rikkoutunut tämän uuden kumppanin vuoksi. He olivat tavanneet ja tutustuneet vasta molempien erottua edllisestä suhteesta. Ja ainakin miehen ex-vaimolla on uusi kumppani.

Olin ylpeä omista lapsistani juhlassa. He osaavat käyttäytyä. Vastasivat kun kysyttiin ja eivät puhuneet aikuisten päälle jne... Olivat suloisia :) Sillä juhlissa oli myös lapsia jotka eivät todellakaan osanneet käyttäytyä ja heidän vanhempansa eivät noteeranneet lasten käytöstä vaan muut vieraat joutuivat puuttumaan käytökseen. Esimerkiksi Morsiammen veljen tytär halusi kuvaan, kun hääparista otettiin kuvia. Joten heistä ei saatu yhtäkään kuvaa ilman tätä ekaluokkalaista tyttöä! Äitinsä vaan naureskeli asialle. Kolmen veljeksen katras ronkki kahvipöydässä keksejä niin, että koskivat varmaan jokaikiseen keksiin  ja nuorin mielstäni nuoli suklaitakin keksin päältä. MInulta jäi keksit syömättä.

SItten lapset kontasivat kahvipöytien alla ja juoksivat kun ihmiset hakivat ruokaa ja juomaa. Teki mieleni karjaista, mutta tyydyin vaan istumaan hiljaa ja annoin sydämeni sulaa ylpeydestä omien lasteni käytökseen. Ja kyllä sen huomasivat muutkin, koska en ollut ainoa jota riehuvien lasten melu ja käytös (ja heidän vanhempien piittaamattomus) ärsytti ja häiritsi.Samalla se nosti omien lasteni pisteitä, kun toisia paheksuttiin :) Mutta  ei se ollut kivaa hääparillekaan, että puheet ei kuuluneet kunnolla ja sai pelätä kaatavansa kuumat kahvit jonkun jalkoihin singahtavan kakaran päälle.

Lapsille oli kuitenkin toiseen huoneeseen laitettu dvd ja piirustus tarvikkeita.