Kun äiti sairastaa ja on toimintakyvytön, mitä lapset tekevät ?

Sotkevat koko kämpän. Eivät siivoa mitään jälkiään, kantavat kaikki lelut olohuoneeseen, äidin sängyn viereen, keittiöön - kaikkialle muualle kuin omaan huoneeseensa.

Tappelevat, eivät pysty olemaan sovussa ja sopuisasti sen paremmin nyt kuin muulloinkaan.

Eivät anna äidin olla rauhassa, onko tosiaan liikaa vaadittu, että saisi sairastaa ihan rauhassa! Haluan käpertyä nenäliinoineni sänkyyni peiton alle hiljaisuuteen (mitä se on?)

Kyselevät kaiken aikaa - saako?, voiko?, onko?, nukutko?, sattuuko?, koska?, miksi?, miksei?, onko pakko?

Saavat äidin toivomaan, ettei olisi äiti ollenkaan - olisi vain lapseton sinkku joka ei koskaan lapsia haluaisikaan, sairastaisi ihan omassa rauhassa ei olisi sairastunutkaan, koska ei olisi joutunut hoitamaan sairaita kakaroita.

Miksi ei ole sellaista palvelua, josta voisi tilata (ilmaitteeksi tai ainakin halvalla) kotiapua silloin, kun itse sairastaa, eikä ole toista vanhempaa joka kuljettaa/hoitaa kullannuput. Sitä ei vaan jaksa 38C kuumeessa laittaa pöperöä pöytään ja siivota, pyykätä, tarkistaa läksyjä, katsoa puhdasta vaatetta kouluun ja päiväkotiin - viedä päiväkotiin. Haluaisin vaan huutaa ANTAKAA MUN OLLA!, mut ei mun anneta olla. Tätäkö minä olen aikuisten oikeesti halunnut?

Nenäliina tänne, nyt loppu!